Putexin tapahtumissa noudatetaan turvallisten tilojen periaatteita. Putexin turvallisen tilan periaatteet on muodostettu TYY:n yhdenvertaisuusoppaan perusteella. Voit tutustua oppaaseen tarkammin osoitteessa https://www.tyy.fi/sites/tyy.fi/files/tyy_yhdenvertaisuusopas_2017-2020_web.pdf.

Turvallinen tila tarkoittaa, että kaikilla on vapaus olla oma itsensä ja olla osallinen kaikessa Putexin toiminnassa. Putexin tapahtumissa häirintä sen kaikissa muodoissa on kielletty. Häirintää on kaikki toiminta tai käytös, joka on vihamielistä, ahdistavaa tai epämiellyttävää, ja johtaa epämiellyttävään ilmapiiriin. Putexin turvallisemman tilan periaatteet koskevat kaikkia Putexin tapahtumiin osallistuvia henkilöitä, niin tapahtuman järjestäjiä kuin tapahtumaan osallistuvia henkilöitä.

Seuraavia ohjeita noudattamalla voit luoda turvallisemman tilan kaikille putexlaisille:

  • mieti miten tekosi ja sanasi voivat vaikuttaa ympärillä oleviin ihmisiin,
  • kunnioita muita niin sanoillasi kuin teoillasi,
  • kohtaa muut ihmiset sellaisena kuin he ovat,
  • kysy ennemmin kuin oleta,
  • muista, että ihmisten kokemukset ja taustat ovat erilaisia, ja eri asiat voivat olla heille loukkaavia,
  • jos huomaat loukanneesi jotakuta, pyydä anteeksi.

Mikäli koet tai näet Putexin tapahtumissa toimintaa, joka ei ole näiden periaatteiden mukaista, voit olla heti paikan päällä yhteydessä tapahtuman järjestäjiin. Useimmiten tapahtuman järjestää Putexin hallitukseen kuuluva henkilö tai muu toimihenkilö. Voit myös olla yhteydessä Putexin yhdenvertaisuusvastaavaan milloin tahansa tapahtuneen jälkeenkin (ajantasaiset yhteystiedot löytyvät nettisivujen Hallitus-välilehdeltä).