Putex ry

Putex ry on Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan psykologian ja logopedian laitoksen logopedian oppiaineen ainejärjestö. Putex on perustettu vuonna 2005, kun logopediasta tuli uusi oppiaine Turun yliopistoon. Järjestö kokoaa yhteen oppiaineen opiskelijat ja vastaa heidän edunvalvonnastaan, sekä hoitaa kontakteja yhteistyötahoihin. Lisäksi ainejärjestö järjestää sosiaalista, liikunnallista ja ammatillista toimintaa, joihin lukeutuvat muun muassa yhteiset illanvietot, juhlat, liikuntatapahtumat ja tutustumiskäynnit alan kohteisiin. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden.

Useimmat ensimmäisen vuoden opiskelijat päättävät liittyä ainejärjestöön sen tarjoamien etujen ja yhteisöllisyyden vuoksi. Ainejärjestötoiminta on mukavaa ja siinä voi olla juuri niin aktiivinen kuin itse haluaa. Yksi haluaa käydä silloin tällöin pelaamassa salibandya ja retkeilemässä Ruissalossa, toinen tulee jokaisille sitseille mitä löytää, ja kolmas lähtee hallitukseen vetämään toimintaa ja hankkimaan kokemusta järjestötoiminnasta. Putexlaisia on moneen lähtöön ja jokainen varmasti löytää joukostamme oman juttunsa!

Putexilla on oma jäsenhuone Publicumin kolmannessa kerroksessa. Putex-huone, tutummin Koppi, on logopedian opiskelijoiden olohuone, josta löytyy kahvin- ja teenkeittotarvikkeet, jääkaappi, sohvia sekä lainattavia kirjoja, lehtiä ja jopa urheiluvälineitä. Kopilla voi myös jättää paperipostia kopolle ja yhdenvertaisuusvastaavalle, ja nähdä muita putexlaisia joko työn tai huvin merkeissä.